Big Brother стигна дъното, гасете телевизора

Силвия и Ирена се сбиха, напсуваха и напуснаха къщата. А ние?
Обновена: 3 сеп 2015 15:31 | 3 сеп 2015 15:30, Александър Попов
195
Big Brother стигна дъното, гасете телевизора
Снимка: Нова тв

Big Brother стигна своето телевизионно дъно с вчерашния епизод. Часове преди старта му ни се натрапваше реклама как ще се види докъде може да стигне езика на омразата, рекламираше се извънредната ситуация, в която две жени се бият. Да, всичко това го имаше, но защо бе излъчено?

Ще кажете, че това не е шоу, което трябва да възпитава, а да забавлява. Така е, но защо продуцентите смятат, че насилието и псувните кой е мангал и кой е човек са забавление? Това се случва и в реалния живот, но никой не ни го натяква като модел на поведение в прайм тайма, на която и да е телевизия. Е, Нова и Big Brother ни го сервираха.

Ясно е, че този сезон, който уж трябваше да бъде голямото завръщане на оригиналния Big Brother е провал. Финансово може и да не е, но морално - отвсякъде. Броят на зрителите също е драстично по-малък от очаквания. Това никой няма да го признае, но е факт. Самата телевизия също "забравя" да се похвали какъв е рейтингът на шоуто. Ами притеснителен е, в противен случай щяхме да се изненадваме как почти всички българи го гледат. Е, за радост не е така, а с епизод като вчерашния ще намаляват още повече.

Кастингът също е провал. Продуцентите ни загатнаха преди месец, че къщата ще прекрачат едва ли не 14 преуспели българи. Влязоха 13, за 14-ия ни вопъл, ни стон. Добре че ни го спестиха, иначе трябваше да разсъждаваме на тема за травестити, европейски ценности и какви сме хомофоби. Пак щяха да ни слагат в едни измислени рамки, сякаш в тази страна живее някакво стадо.

Е, пропуснахме го, но снощи ни "зарадваха" с етнически конфликт. Накратко какво се случи. Вкара се повечко алкохол, преуспелият единствено в собствените и в очите на продуцентите гол модел Силвия се напи. Нападна първо с грозни квалификации ромката Ирена, обиди нея и семейството й, замери я със стол, а накрая напсува и детето й. На агресията на Силвия отвърна и Ирена, стигна се до женски бой и в крайна сметка и двете бяха изгонени. Алелуя! Кръв и зрелища, но нали не сме в древния Рим?

Това бе капката на простотията, която ни демонстрират успелите млади хора на България. Но не се залъгвайте и не генерализирайте. Има успели млади хора, но никога няма да ги видите в Big Brother. Тези в къщата няма как да бъдат модел за когото и да било. Да, те са образи, които срещаме и в нормалния живот, има ги.

Има ги агресивните бизнесмени като Цецо, които са готови да газят всичко и всички. Имат и пари, но те са нещастни по друг начин. И не са в обкръжението на нормалните и успели българи.

Има и такива като Силвия, които мислят, че с две цици напред всички врати са отворени. Но и те са нещастни, защото танцуват на кола на живота по свирката на някой друг.

Има и такива като Богданов - със самочувствие, което се базира на кух национализъм. Мразещи по-слабите, мразещи циганите, мразещи всички. Мислещи, че всичко започва от тях. Но от километри си личи, че мозъците им не са с гънки - те са един мускул. Но когато се появи някой по-мускулест страхът започва да избуява в кафяв цвят на гащичките им отзад.

Не изпадайте в телешки възторг и по една ромка, която има познания от четвърти клас и е намерила някакъв богат човек. С нищо не е повече от златотърсачката Силвия. Тя може да бъде идол само в нейната си общност, където децата масово не стигат и до четвърти клас. Тя може да бъде пример за това, че е родила след 20, а не като повечето роми, които стават родители на 14 години. И толкова.

Едно шоу може да ти напомпа визитката, но може и да те покаже що за човек си. Тези в къщата не си заслужават. Не са успели, не правят шоу. Не правят нищо! Единственият им късмет е, че се излагат в национален ефир. Ще имат един месец медийна известност и ще си отидат там, където бяха и преди - в миманса.

За нас остава утехата, че ако толкова харесваме да гледаме телевизия можем да сменим канала. Най-добре - гасете телевизора и си кажете някоя хубава дума с близките. Не се натоварвайте с неудачници, които ни се представят като успели. Истината за тях лъсва с една чаша алкохол.

А с едно натискане на копчето можем да покажем на продуценти, рекламодатели и тв шефове, че не могат да ни подценяват като зрители и да ни поднасят поредната порция простотия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още по темата: Big Brother
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Други държави забраниха Биг Брадър. А ние какво чакаме. Предлагам да стартираме подписка до парламента да се забрани със закон това предаване което за да спечели пари разгражда морала на нацията..
114
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъчи ме един въпрос.Участничките парафин ли са инжектирали в джуките си?
113
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха, участниците са по-умни от сценаристите :) Кофти матрял се демонстрира, кофиии
112
2
 
37
 
! Отговори
Веско преди 8 години
Много добра статия. Подкрепям те с две ръце
111
2
 
15
 
! Отговори
sirial blond преди 8 години
Big Brother от 20 часа се мести в 22 поради липса на кворум
110
2
 
43
 
! Отговори
little brother преди 8 години
Отвратен съм за пореден път от пошлостта на това предаване !
109
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добра статия Сашо. Браво.
108
5
 
37
 
! Отговори
orlinpetkov преди 8 години
Колко извратен и циничен трябва да си за да пробутваш подобно предаване, всяка година по-гнусно и противно, на хората? Не гледам телевизия.
107
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да живей едно от най-великите изобретения на 20ти век- дистанционното !
106
1
 
18
 
! Отговори
chendov преди 8 години
Аз не съм го пускал.телевизора за биг брадър де.
105
0
 
26
 
! Отговори
СТАР преди 8 години
Ето едно мнение, което прочетох във фейсбук:ЛИЦЕМЕРИЕ!!!Никога не съм си позволявал да коментирам работата на колегите си публично, но тази вечер границите на търпимостта ми бяха взривени! И то не от некомпетентност, не от глупост, не от липса на морал, не и от простащина - на всичко това вече съм свикнал. Не мога се примиря с ЛИЦЕМЕРИЕТО! Некомпетентното, глупавото, неморалното, просташко ЛИЦЕМЕРИЕ на колегите от Биг Брадър и Нова Телевизия!Аз изгледах всички епизоди на предаването! Но не
104
1
 
4
 
! Отговори
Още по- Учуден преди 8 години
До Учуден - има хора, които гледат, сигурен съм че и Вие сте от тях. :)
103
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Животът в България, сред българи води до непоправими тежки увреждания! Горко на читавите хора в нашата родина!
102
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз снощи такъв филм си направих - 15 бири и рок класика. Цял ден гледах като дъждовник в офиса :)
101
0
 
42
 
! Отговори
защо преди 8 години
Интересно ми е защо се възмущавате в коментарите си?Я излезте навън и погледнете в заведенията, фитнес залите, парковете, дискотеките и нощните барове, на улуцата и паркингите - нима не е пълно с Цецовци, Богдановци, Силвии, Ирени, Никити и другите, че им забравих имената.Тези татуирани уродливи типажи, които показват в ББ всъщност се разхождат навсякъде около нас и разнасят посредствеността и простащината си до такава степен, че чак вони.Нима реалността е по-различна от показваната в ББ?
100
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всеки, който си губи времето да гледа комплексарите в биг брадър е не по-малък *** от самите тях
99
1
 
8
 
! Отговори
младен преди 8 години
Бе хубаво бях решил да спирам кабелната преди месец и нещо ама оператора ме излъга(в добрият смисал) с само 4лв. от горе на интернета ми за кабелна със сто и кусур програми. Не съм го гледал това но мисля че и тия 4лв. са много та следващото плащане ще ги спестя. Га почнат да плащат да им гледам рекламите ще се включа отново.
98
8
 
5
 
! Отговори
777 преди 8 години
ЗАЩО ДА ГО ГАСА, ТО СЕГА МИ СТАНА ИНТЕРЕСНО
97
2
 
3
 
! Отговори
мада фака донкеле преди 8 години
Едно парти на целия редакторски екип на медията на балкона или терасата и да си пуснат хита на 2ънлимитед Jump For Joy , скок подскок и по едно ирландско малцово за отскок ............. мада фака донкеле ..........
96
4
 
11
 
! Отговори
анонимна преди 8 години
ЕВАЛА НА ИРЕНА. ТЯ ДОКАЗА ,ЧЕ ПО- БЪЛГАРКА ОТ ВСИЧКИ,НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ОНЗИ КОГОТО ГО ИЗГОНИХА И ТАКА НЕ КАЗА КАКТО ТРЯБВА ЕДНА БЪЛГАРСКА ДУМА , А ИНАЧЕ Е БИЗНЕСМЕН. АКО ВСИЧКИ СА ТАКИВА ГОРКО НА НА БИЗНЕСА